Pretoplo vreme spreminja spored paralimpijskih iger

09. 03. 2022

Prireditelji paralimpijskih iger v Pekingu imajo te dni precejšnje težave z vremenom. A ne z mrazom, ki je bil velika težava pred tremi tedni na olimpijskih igrah, pač pa z otoplitvijo. Zaradi slabih razmer so že spreminjali urnike tekmovanj, tako bo tudi edini slovenski udeleženec Jernej Slivnik zdaj na drugi tekmi nastopil šele v nedeljo.

Alpskega smučarja Slivnika sicer prvi nastop na igrah čaka v četrtek, ko se bo pomeril v veleslalomu. Kot so sporočili iz slovenskega tabora v Pekingu, so pretople razmere prisilile prireditelje k zgodnejšemu začetku tekem, po novem bosta tako vožnji na sporedu pol ure prej, ob 1.30 in 5.30 po slovenskem času.

Še bolj pa so visoke spomladanske temperature, ki te dni na zdaj paralimpijskih prizoriščih dosegajo tudi 10 stopnj Celzija, vplivale na drugo Slivnikovo tekmo.

Po prvotnem razporedu iger bi moral biti slalom na sporedu v soboto, 12. marca, zdaj so ga prestavili za en dan in bo tako na vrsti zadnji dan iger, 13. februarja, ko bo v Pekingu tudi zaključna slovesnost letošnjih iger.

Tekst: STA